Nio döda ...

NIO DÖDA I SKOTTDRAMAT
 
Elev sköt vilt på yrkesskolan i Kauhajoki

Nio personer har dödats i ett skottdrama på en yrkesskola i Kauhajoki i Finland.

Den misstänkte gärningsmannen ska även ha skjutit sig själv, rapporterar finska medier.

- Läget är allvarligt. Det är ett grovt vapen som används och det smäller högt här, sa räddningschefen Ahti Yli-Mannila till Iltalehti tidigare i dag.

Nio personer har mist livet i skolmassakern i Kauhajoki, uppger polisen på en presskonferens. Polisen tror att samtliga är elever, rapporterar FNB. Ytterligare två personer ska ha skadats. Flera av offren i skottdramat har förts till sjukhuset i Seinäjoki.


20-årig elev

Enligt uppgifter ska skolan ha satts i brand i samband med skottlossningen. Ett vittne som stod ca 100 meter från platsen hörde minst 8 skott och kunde se rök stiga från skolbyggnaden, uppger Iltasanomats nätupplaga.

Skottdramat inleddes strax efter klockan 10 på förmiddagen. Det finns uppgifter om att gärningsmannen som var elev på skolan ska ha haft på sig en rånarluva och bar på en stor väska när han anlände till skolan. Iltalehti rapporterar att gärningsmannen ska vara en 20-årig elev som ska ha skjutit vilt omkring sig.


Skjuten

Gärningsmannen, som identifierats som Matti Juhani Saari, rapporterades vara gripen vid 11.30-tiden. Senare ändrades uppgifterna till att gärningsmannen hade skjutit sig själv.

Enligt obekräftade uppgifter ska han dock ha överlevt skottet och är ännu vid liv, skriver Iltasanomat. Han har transporterats till Tammerfors universitetssjukhus och överläkaren Matti Lehto uppger till Vasabladet att förövaren har en skottskada i huvudet.


Psykologhjälp

Polisen evakuerade under förmiddagen eleverna som erbjuds psykologisk hjälp på hälsostationen i Kauhajoki, rapporterar Yle.

Alavus polisdistrikt skickade under förmiddagen patruller till platsen för att förstärka insatsen vid skolan som är belägen i staden Kauhajoki i södra Österbotten.

Enligt statsminister Matti Vanhanen grundar man krisgrupper i flera kommuner eftersom eleverna är från flera olika håll i landet.

"Oerhört sorgligt"

Vanhanen framförde samtidigt regeringens djupaste deltagande med de personer som drabbades av skolskjutningen.

Omsorgsminister Paula Risikko beskriver händelsen som "oerhört tragisk" och kommer att resa till Kauhajoki under eftermiddagen.

Beredskapschef Jouko Söder vid social- och hälsovårdsministeriet säger till aftonbladet.se att stämningen är tryckt i såväl land som regering.

- Vi är väldigt ledsna, det som hänt är oerhört sorgligt, säger han.


Från: Aftonbladet

-------------------------------------------

Asså, fyfan vad hemskt! Att bo i ett land, där det finns 1.6 milj. registrerade vapen på ca. 5 milj. människor. Det är ju inte klokt! De som bor i Finland, liksom jag, kan nu uppleva att ett till skottdrama inom bara ett år har inträffat. Usch! Man är ju rädd att det som nästa är ens egen skola som är den "drabbade". Man vågar snart inte gå i skola alls! Tänk på de nio dödas familjer, släkt, vänner! Sjukt sorgligt! Inte bra rykte Finland, som annars nog är ett väldigt fredligt land med mycket få stora gerjer, kommer få. Nej usch, vill jag ens tänka på det. Nåja, ett annat inlägg kommer, efter att jag varit på länk. Puss ♥ //Ida


Do what you want to do, write me a comment ♥
Postat av: isabelle

Fyfan vad hemskt!!



fråga gärna ngn fråga i min blogg under inlägget härmapa (a) men FRÅGESTUND

kan vara vilken fråga som helst!

2008-09-23 @ 20:55:40
URL: http://isabellebongcam.blogg.se/
Postat av: Sofia

Enligt vad jag har läst var det elva människor som fick sätta livet till. Matti inräcknad.

Men värst är väl det att polisen hade Matti under förhör dagen före för hans filmer och bilder på Youtube respektive IRC-Galleria. I filmerna säger han att "You will die next" och en massa annant skit. Och vad gjorde polisen? Släppte honom fri!

Tack vare det fick 10 oskyldiga offra sitt liv till denna sinnesjuka idiot.

Hoppas han brinner i helvetes lågor!

2008-09-23 @ 21:34:30
Postat av: Ida

Svar till Sofia: Jo, det kom fram att ännu en person dött sen senare till sina skador.

2008-09-24 @ 14:50:37
URL: http://missfrizzy.blogg.se/

Skriv en kommentar till mig

Sötnosen heter ♥:
Kom ihåg Mig?

Din e-postadress: (publiceras icke!)

URL/Bloggadress:

Kommentaren din :

Trackback
RSS 2.0
© www.missfrizzy.blogg.se