Tisdag.

Hej! En till dag undan. Efter gårdagens (se tidigare inlägg) var inget riktigt som vanligt. Första timmen hade vi en morgonsamling, där poliserna berättade vad de visste om fallet. Ja, med andra ord så berättade de inget vi inte redan visste. Många kände sig otrygga, osäkra, och jag måste verkligen säga att fastän jag själv inte tillhörde dem så tycker jag det var modigt av dem att bli kvar i skolan. Man kan ju inte bara fly från det, till skolan måste alla komma, förr eller senare. Men i och för sig respekterar jag också dem som fick så dåligt att vara att de for hem. Det är ju ändå ditt eget val om du stannar eller far.

skulle inte orka tala om såna här trista tråkigheter, men inte vet jag just nu så mycket mer att tala om för er. Att jag övar på mattaprovet vi har i morgon. Och att jag har huvudvärk.

Nu nog för min del. Imorgon kommer lite annorlunda inlägg.

Puss ♥

//Ida

Måndag.

Hejsvejs. Har inte hunnit blogga nåt idag, men nu tänkte jag passa på.

Jag skulle till skolan. Och när vi väl slapp dit och till första lektionen får vi höra att någon skitstövel på fredag eftermiddag gått och kladdat på skolans väggar. Själva kladdet var inget, men det var ett hot man skrivit. Ni vet, här i Finland har det ju varit massmord i två skolor på senaste året, och därför har många skolor nu fått hot. Troligen är dethär också bara ett jävla dåligt skämt, men de måste ju tas på allvar. Någon förstör för hela skolan. Poliserna var på plats, och skulle göra allt för att få fast den skyldige. Hoppas dom gör det också, och att denhär någon får sig så jävla mycket stryck att den inte ens tänker på detta mer. Ursäkta mitt språk, men dethär är vad jag tänker. Det är inget bra skämt att gå runt såhär och lägga upp hot. Det kallas bara att vara störd. Och inte så lite heller.

Så saken var den att vi fick gå hem. Ingen ville direkt stanna i skolan, så nästan alla lämnade byggnaden. Imorgon skall alla tillbaka och vara som om inget hade hänt. Nej jag säger det ingen: fast med den jävla dåren som ställt till med dethär!

Ja, så jag har hela dagen spenderat på mammas jobb. Nu skall ja fortsätta plugga, hörs i morgon.

I//da

Söndag.

Heej! Nu är det bara 3 timmar kvar tills jag befinner mej på friidrottens avslutningsfest. Klockan 14.00, om jag skall vara exakt. Annars skulle jag nog ha farit på gudstjänst också idag, men i och med att det bara är avslutning en gång i året så såg jag att det var bättre att istället satsa på det. Vad annars, vaknade för ett antal timmar sen till att det på andra sidan vägen är ett jä*la oljud. Syrran & en kompis som ungefär bestämt att väcka hela huset. Satan! Nåja, nog fick jag väl sova ordentligt för det. Mina magmuskler är fortfarande jä*vla sjuka, för att inte nämna armmusklerna. På något sätt får det nog bara vara, en Aspirin kanske?

Neeeeeeeej!!! Såg just på en nyhetssida att Mark Webber, som kör RedBull i F1 har gått och brytit benet i en olycka, Nooooooou! Han är ju en av mina favoriter. Hehe, ursäkta detta, jag råkar gilla motorsport ^^

Nåja, men nu började jag också fundera på en klänning till vändagsbalen i vår. Hehe, en massa tid har jag kvar, men jag vill vara ute i tid. Om man bara kunde beställa från Indiska, för i så fall skulle denna snygging snart vara min.


Visst är den fin?

Nu måste jag snart börja göra mig i ordning. Hörs i kväll, puss ♥

//Ida

All I want for Christmas is you. ♥

Hejssan! Det blev lite senare än vad jag trott, men bättre sent än aldrig ju. Var ju då i kyrkan, på rundtur/besök. Kan bara säga en sak; mellantaken i kyrkor är inte så värst trevliga. Eller att stå brevid en skrikande orgel heller för den delen.

Julen närmar sig. I butikernas skyltfönster tittar en massa julfigurer ut på när marken täcks av pudersnö. Kallt är det också, dags att inviga UGGSen. Det gjorde jag igår och gaah va sköna de är! Nåmen så går det när jag spårar ut ur samtalsämnen, tillbaka till julen.

Om en exakt vecka är de lillajul. Då dekoreras huset inför att den riktiga julen snart är på väg. Och så är det ju julklappsstressen. Vad skall man köpa mamma, pappa, kompisarna och pojkvännen? Och framförallt; när skall man hinna med det!? Men sänt hör till saken, och jag njuter av varje minut.

Mina magmuskler värker efter gårdagens träning. Skall just nu fara till bastun.

God jul i förskott!

//Ida

Lördag.

Hey! Nu skall jag rikitgt snart till kyrkan. Dessutom piper min dator nu hela tiden, stärv?

Jag skriver ca. 18.00

Puss ♥

//Ida


Torsdag.

Heej !

Hur har er dag varit? Här i mitt huvud är allt riktigt finfint. Första ordentliga snön har täckt jorden. Gud vad allt blir ljusare med ett snötäcke på marken ! Och den härliga stämman snön hämtar med sig. Man kan inte undgå från att tänka på glögg, pepparkakor, julen, nyår och julmusik. Ljudet av snön som knastrar under skorna (som nu rikigt just byts mot stövlar). Det är vinter det !

På tal om glögg, drack årets första igår kväll. Jag som rent sagt hatar glögg. Men just den där känslan av jul får mig att hälla i mig glöggmugg efter glöggmugg. I såna tillfällen glömmer man helt vad/vem man tycker om och bara tar det som känns rätt.

En snabb titt genom mitt fönster berättade att mörkret lagt sig. Tänka sig, att det redan är kolmörkt ute klockan 5. Mysigt på sitt lilla vis, men ändå lite tråkigt. Så mycket man kunde göra ute efter 5, men som inte kan göras p.g.a. mörket. Okej, ingen kan ju direkt gå och ändra på dehär sakerna, så jag slutar gnälla. Vinter skall vara mörk & mysig och sommar skall vara ljus och härlig.

Snart får jag förresten ta och dumpa min läderrock också, vädret säger till mig att den börjar bli för kall. Tur nog införskaffade jag förra året en riktigt fin, brun vinterrock. Den med fluffsiga mössan och fluffsiga halsduken och min vinter är räddad.

Ja, skulle ju sådär allmänt också berätta om min dag. Hussaförhör. Engelska. Mat. Modda. Ja, och före moddan skedde ju lite saker. När jag & Sofia skulle upp till C-trappan började brandlarmet tjuta. Vi blev först i panik, men när vi såg att ingen annan ens rörde på sig så intalade vi oss själva att det bara var någon (dumma) skämt. Men sen plötsligt går alla ändå raskt ner & vi följer efter. Vaktmästaren (?) springer som en dåre och vi tvingas fara ut i snön. Ja, inte hade vi ytterkläder, bara skor på fötterna. Någon stackare hade komit direkt från gympan och sprang där i snön barfota, med shorts & t-skjorta. Så vi skall ju inte gnälla att vi hade kallt. Så alla måste till ängen, på motsatta sidan från skolan sett. Brandbilen susar förbi, följd av en polisbil. vi börjar redan bli asrädda, när någon berättar att det bara varit damm i nåt av brandlarmen. Vi suckade av lättnade, men på samma gång var det lite irriterande. Efteråt skattade vi nog till hela saken.

Nu borde jag börja fixa på mitt & Sofias lilla projekt i biologin. Stackmyran var det !

Ciao ♥

//Ida

En ny Onsdag.

Hej! Och ursäkta att jag ine uppdaterat på 6 dagar. Jag vet inte varför, men jag har känt att jag behövde ett litet avstånd till bloggen en stund. Jag hade annat att tänka på. Men nu skall jag ta & berätta lite om min dessa dagar ni alla har missat...

Så jag var på startveckoslut, en konfirmationsgrej. Nog hade vi väl en hel del roliga stunder, också vissa mindre trevliga. Men jag överlevde i alla fall.

Igår efter gympan stuckade jag foten. Yeess - not. Men jag överlevde det också. Haha, uthållig jag är då ;)

Finska-proven ut idag. 9+ fick jag :D

Underbara dagar med underbara människor <3

På fredagen på träning till Dragsvik - och sen till pluttisapan Nata <3

Lördagen - kyrköbesök (obligatoriskt) kl. 16.00

Söndag - KIK-avslutning :D

Bara några veckor kvar till jul <3

---------------------------------------------------

Och på tal om jul, vad har ni önskat er i julklapp? Jag önskade i alla fal en telefon, skulle verkligen behöva en ny, då min gamla är från stenåldern :P

Men jag har hittat en fin än,  som jag med 90 % sannolikhet skall få. Jeess! OCh en smyckesställning (ett namn har de också väl?) och lite sånt skräp.

Nu skall jag börja med mina vanliga uppdateringar. Så småningom kommer allt nog vara som förr, det kan jag högst troligen nu redan lova.

Håller er uppdaterade!

Puss ♥



Tagen på Rosvik, redigerad.

//Ida

I´m not dead - I just need a break



//Ida

Lördag.

Hejssan Svejssan! Nu har jag, enda sen i morse kl. 10, bara shoppat. Med dundetbara vänner ♥ Jag hittar då inte bättre vänner nånstans, tack för att ni finns Sofia, Nata & Annie ♥ My #1´s.

Nåja, vad jag hittade. Inte så mycket, måste erkännas. Farsdagspresent till pappa, julklapp till syrran och mamma. En vit flufshalsduk till mig, svarta UGG´s, mineralpuder och så vidare och vidare. Juste, en fin tygkass från Lindex. Rakgel och inte så mycket annat vad jag vet. Några bilder har jag att bjussa.



hehe, såg ungefär världens kortaste (som visade sig att inte vara så kort) klänning på H&M, bara måste prova den. En i större storlek skulle inte heller varit illa, haha. Förresten, fina sockor va ;)



UGGsen, 299 kr. (rea) pungade jag för dem. Asbilligt!

Okej, ärligt sagt så har jag inte mer bilder - ännu.

Nu skall jag hållas vaken tills vi får gäster och sen sova lääänge.

Puss ♥

//Ida

Nästa balklänning?

Jag kom hem och såg att en H&M tidning hade hittat hem till oss. River upp plastet och bläddrar i den. Och så får jag upp en sida med troligen den härligaste klänningen jag har sett. Svart med spets och ja - allt härligt! Med ett par fina, svarta högklackade skor (som jag redan äger, måste harma!) och en liten svart kuvertväska blir det troligen vad jag skall ha på min på vändagsbalen i Februari. Japp, tid är det ännu en tid kvar, men aldrig kan man vara för förberädd. Och när jag, S, N & A ändå skall och shoppa i morgon kan jag ju sneaka till H&M en sväng. Och om jag bara kunde hitta det där fina berlockarmbandet i silver jag sett på nätet vore allt perfekt. Förrutom att jag fortfarande inte har dedär Uggsen. Men de kollar jag också in i morgon, vem vet vad allt man fyndar.

Och juste, klänningen kostar 298 kr, vilket jag tycker är i bra klass. 



Lite sånt var det för mig. En plan på en ny design och en åt Issan min, som skall börja blogga. När det blir något så skall jag länka till henne ♥ Gulliz ♥

Tschüs ♥

//Ida 

Torsdag.

Heyah! Uppdatering - kass. Det vet jag, tyvärr. Men lite vad som redan är gjort och vad som ligger på väntelistan...

På ungdomskväll i kväll. Hehe, när har Twister och Alias varit lika roligt? Gud, pånytt :D
Skolaskolaskolaskolaskola.

Ooooch på kommade: Shoppingtur med S A N i Salo, Plaza. Grymt kul det skall bli. Imorgon skulle det vara trevligt att få dedär Uggsen jag såg i WildShoe, tack! Och så är det farsdag i söndag också. Kom ihåg eera pappor vet ja!

Och annars så har jag hela veckosluten nu i en tid helt bokade. Och nästa veckoslut blir det inget bloggande alls, skriftskoleläger. Nåmen det är bra för er att vänja er, för i sommar kommer jag vara borta en hel vecka. Men tid är det ännu tid, och nog skall jag allt hinna med en massamassamassa inlägg före det, DET kan jag nu redan lova!

Okej, men nu fortsätter jag att titta på House, och så säger jag tack och godnatt. Och drömmer söta drömmar om dej och mina blivande Uggs.

Tschüs ♥

//Ida


The Script - The man who can´t ne moved



Dålig kvalite, men här är den rikitga videon. Riktigt fin låt måste jag säga.

Måndag.

Hej bloggen! Hehe, kom just hem från skolan. Klockan tre för att vara exakt. Och jepp, jag vet att klockan i min blogg är fel. I er tid rätt, men här i Finland kastar det ju en timme så. Ja men ni fattar? Nåja, så jag somnade igår nångång..12? Usch, låg isängen i 1½ timme och bara stressade över om jag alls skulle sova. Och i morse var det ju ungefär att släpa sig upp från sängen. Sköööna, mjuuuka sängen ♥ Nåja, jag slapp upp i alla fall. Och läderrocken på, scarfen runt halsen, vantar på händerna och sköna, vita flufsmössa på huvudet och ready!

Jepp och i skolan var det historia. Urk. Tvi. Blä. Angst. Hehe, jag hatar historia! Syns det så tydligt? Nåja, men sen en knäpp biologitimme - as usual. Och sedan mat och IT i två timmar. Hehe, vilken knäpp lektion det var. Men om N suttit brevid mig som vanligt (thanks J för att du tog hennes plats) så skulle det nog ha varit ÄNNU bättre ♥ Nåmen sen hade vi modersmål. Med våra fjantiga dikter som aldrig blev klara, hehe. Och min & M´s superdikt. Haha, den var nog överlägset bäst!

Och sist - Matematik. Snarksnarksnark. ZzZ. Okej, såå tråkigt var det inte, nu när jag för en gångs skull faktist förstod något av vad lärararen sa. Yey.

Nu skall jag ta och sätta något varmt på fötterna - iskallt.

Puss ♥

//Ida

Lördag.

Hej bloggen! Ursäkta min uppdatering - eller rättare sagt inte-nån-uppdatering. Ingen lust, ingen ork, ingen tid. Men nu sitter jag här, i mammas och pappas sovrum med laptopen och Nata på stora datorn och MSN-spelar-bloggar. Hihi, nolifers.

Nåja, men på fredag hände inget. Förrutom att mamma, pappa och Tiia stack till husvagnen. Och I kom övernatt till mej. Tja, vad vi gjorde? Hehe, om vi ändå håller det som vår egen lilla information, eller hur Ika? ;)

Japp, så nu sitter Nata och jag här, i väntan att Cory in the House skall börja. Med Jason dolley. Gaah ♥

Ok, nu skall jag nog blogga senare idag. Eller i natt, hehe.

//Ida

RSS 2.0